Herman Mets

  • Ooster lekdijk 22
  • 2931 AN Krimpen aan de Lek
  • 06 51103175

Medical taping

 

De gedachte achter medical taping is dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om je gezondheid te behouden of om te herstellen. Spieren laten je namelijk niet alleen bewegen, maar houden ook je lichaamstemperatuur op peil. Zo zorgen ze voor een goede circulatie van je bloed en lymfesysteem.

Het klinkt logisch dat slecht functionerende spieren allerlei klachten en aandoeningen tot gevolg kunnen hebben. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Medical taping is een waardevolle aanvulling op sportmassage, om die vervelende kwaaltjes aan te pakken. Maar hoe werkt dit nu precies?

 

Medical taping activeert jouw lichaamseigen herstelproces

De tape is zeer elastisch en ondersteunt spieren en pezen in hun functie, zonder daarbij de beweging te beperken. De tape is zelfs zo elastisch dat het overeenkomt met de menselijke huid. Dat geld tevens voor het gewicht, waardoor de tape een soort liftende werking op je lijf kan uitoefenen. Op die wijze ontstaat er meer ruimte in het probleemgebied. Door met verschillende tapetechnieken te werken, kunnen we diverse oplossingen bereiken. Voor bijvoorbeeld:

  • Rug-, schouder- of nekklachten
  • Gewrichtsklachten
  • Diverse spierpijnen
  • Vochtophopingen
  • Klachten door overbelasting

Je kan er √°lles mee blijven doen

De medical tape die gebruikt wordt, is antiallergisch, waterresistent en is er juist voor bedoeld om te blijven bewegen! Spieractiviteit is immers een voorwaarde voor het herstellend vermogen van jouw lichaam. Je mag dus ook gewoon blijven sporten. Je ziet de tape dan ook niet voor niets veel onder topsporters. Tegenwoordig wordt medical taping ook steeds vaker bij niet-sporters ingezet.

Wil je ook af van de pijnpunten binnen jouw lichaam? Als gediplomeerd sportmasseur kan Herman Mets je advies geven over de toepassingsmogelijkheden van medical taping, passend bij jouw persoonlijke situatie.
Maak vandaag nog een afspraak voor een effectieve behandeling >