Herman Mets

  • Ooster lekdijk 22
  • 2931 AN Krimpen aan de Lek
  • 06 51103175

Hot-Stone massage

 

Hot Stone Massage is een eeuwen oude vorm van massage. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden de "Holdstones". In landen als Azië en India werden de stenen gebruikt als de voorlopers van de acupunctuur. De Indianen gebruikten deze techniek al eeuwenlang en ook in Japan kent men een eigen vorm van deze massage.

 

Basalt stenen
De stenen waarmee de massage wordt uitgevoerd zijn basaltstenen, die zijn ontstaan door de lava van vulkanen. Deze stenen hebben eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen en hebben daardoor mooie ronde en gladde vormen gekregen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. 

 

Ontspannend en helend
Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie.  Uitgangsgedachte is hierbij: "Geest, Ziel en Lichaam zijn één". De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen. Dit is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. De warmte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

 

Massage
Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Hierdoor heeft het effect een diepere werking. Bovendien gaan de bloed- en lymfstromen beter stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, door zowel de massage als ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen.
Dit zorgt voor een zeer prettige ervaring. De temperatuur van de zogenaamde ligstenen varieert rond de 45° Celsius en de massagestenen zijn circa 55° Celsius.

 

Warmte en ontspanning
De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd - meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.
Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.
De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Speciale effecten verschillen per masseur. Die kan bijvoorbeeld de steen ronddraaien of erop trommelen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.
Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.


Contra-indicaties
Iedere massage heeft een doel, maar ook een aantal belangrijke contra-indicaties (wanneer mag men niet gemasseerd worden of op aangepaste wijze).
Onderstaande opsomming is niet volledig, maar bedoelt voor de beeldvorming. Als je naar een gediplomeerde masseur gaat, weet hij of zij precies wat te doen en kan je uiteraard van nadere toelichting voorzien en/of doorverwijzen.

* griep/koorts
* ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling
* (besmettelijke) huidziekten
* bij ernstige vormen van vaatziekten
* trombose
* kanker
* bij gebruik van antidepressivum
* tijdens het volgen van een antibioticakuur
* het gebruik van ontstekingsremmers
* medicatie die de rijvaardigheid kan beïnvloeden (gele sticker)
* open wonden
* zwangerschap
* ontstekingen en infecties
* diabetes
* reuma
* brandwonden en zonnebrand
* spataderen
* te warme buitentemperatuur (hittegolf)

 Maak vandaag nog een afspraak voor een effectieve behandeling >