Herman Mets

  • Ooster lekdijk 22
  • 2931 AN Krimpen aan de Lek
  • 06 51103175

Over Herman

Aangenaam, ik ben Herman. Geboren en getogen in de Krimpenerwaard. Hoe ik tot het vak sportmassage ben gekomen? Jarenlang was ik in mijn vrije tijd te vinden bij een zwemvereniging in Krimpen aan den IJssel. Daar was ik ruim tien jaar ploegleider, trainer en hoofdtrainer. Ik gaf samen met een team van vrijwilligers trainingen aan wedstrijdzwemmers in alle leeftijdscategorieën. De zwemmers namen deel aan wedstrijden op alle niveaus, van de allereerste minioren wedstrijden tot en met de NK. In die periode ontwikkelde ik een grote interesse voor alles wat er komt kijken bij het presteren voor, tijdens en na een wedstrijd.

Passie voor sport en prestatie
Na de leerzame tijd in de zwemsport was ik toe aan nieuwe uitdaging, waarbij de link met sport moest blijven. Veel te leuk en veel te interessant! Al vrij snel besloot ik een opleiding tot sportmasseur te gaan volgen en een eigen praktijk op te bouwen, om zo sporters op alle niveaus te kunnen begeleiden. Maar ook niet-sporters wil ik graag als klant ontmoeten, voor bijvoorbeeld een ontspannende massage of een hot-stone behandeling. Én het was voor mij persoonlijk de hoogste tijd om weer actief te gaan sporten en dus heb ik m’n oude hobby opnieuw opgepakt en een mooie nieuwe racefiets gekocht.

 

Mijn diploma's:

  • Opleiding sportmasseur bij Klimop Opleidingen in Rotterdam (erkend door NGS)
  • Uitgebreide cursus Medical Taping bij Klimop Opleidingen in Rotterdam (erkend door NGS)
  • Trainersopleiding bij KNZB
  • Applicatiecursussen over diverse speciale onderwerpen

Ik ben nooit uitgeleerd. Zo start ik met de opleiding blessure preventie, ook bij Klimop. Dit geeft een brede en grondige verdieping van reeds opgedane kennis in de basisopleiding. En uiteraard blijf ik een reeks van applicaties volgen om de vaardigheden te onderhouden en uit te breiden.

Mijn doel is inschrijving in het SCAS register. SCAS staat voor Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg.